Шеф на СДС се закани: Повеждаме с две от листите на ГЕРБ, носим 100 000 гласа

ILIA_Lazarov

СДС предлага по един човек в листите на всеки от избирателните райони в страната, разкри пред  Lupa.bg главният секретар на партията Илия Лазаров. Кандидат-депутатите ще са както хора от СДС, така и обществени фигури, даде коз той. Все още общите листи на голямата коалиция не са  наредени, но сините са категорични, че ще има и техни водачи по места, които ще са поне двама.

По повод завъртелите се из медиите „готови списъци“ на коалицията ГЕРБ и на СДС, главсекът обясни, че това е стреляне в тъмното. Снощи се завъртя информация, че председателят на съюза Румен Христов щял да е 5-и в листата в Пловдив, а самият Лазаров на избираемо място в софийски списък.

„Това за Румен Христов в Пловдив е пълна партенка, една от най-пълните“, отсече Лазаров. И обясни, че няма как председателят на СДС да бъде на 5 място където и да било и в която и да е листа. Никога не е стоял въпросът председателят да е в Пловдив, камо ли на 5-о място, обясни Лазаров.

Самият главен секретар има номинации в половината страна. „Никога не съм бил кандидат за депутат, това не ми е детска мечта, но съзнавам, че като главен секретар на СДС няма как да не бъда в листа на добро място.“, обясни Лазаров.

Синият началник обясни, че предложените сини политици в списъците няма как да са задължително  на сигурни  позиции, но все пак СДС иска да мотивира своите симпатизанти да гласуват за хора от „Раковски“134.

„Освен водачите, и всички другите ще са в оборот, на пързалката, както се казва на политически жаргон. Ние ще правим мажоритарна кампания, с преференции.“, обясни синият активист.

Идеята е не само тези хора да станат депутати, но да покажем приноса към коалицията, уточни Лазаров.

И припомни, че на изборите за Европарламент, той и Александър Йорданов са събрали 20 000 преференции, което, според социологията, са грубо 60 000 гласа.

На въпроса дали ГЕРБ ще си пазят местата в листите за тях, Лазаров отвърна, че пазарлъци с тях нямат:„ГЕРБ са много коректни партньори, самите те имат интерес да извлекат максимална полза от нашата коалиция. Нямаме проблеми, партньорствата с други коалиции са били много по-напрегнати. Те самите са заинтересовани да докараме 30-40 000 преференции, което означава 100 000 гласа принос. Това е абсолютно постижимо.“,  обясни синият началник. И припомни, че от местните избори СДС имат над 100 000 гласа.

Ще имаме поне 2 водачи на листи. Това предстои да решат двамата председатели на партиите- премиерът Борисов и Румен Христов. Единият от водачите ще е синият лидер.

Тъй като в момента няма окончателни решения за списъците, всичко, което се пуска, са спекулации.

Подписите се събират, по наша линия сме събрали около 3000 от цялата страна, ГЕРБ вероятно са събрали повече, обясни администраторът на „Раковски“134.