Активираха Генка Шикерова да брани пияния син на президента! Хората обаче я направиха на нищо

7 Dni Sofia08.02.2021
Генка Шикерова

Журналистката Генка Шикерова разкритикува медиите, позволили си да публикуват информацията, че непълнолетният син на президента е участвал в незаконен купон. В момента подобни събирания са забранени заради пандемията. Според тиражираните информации младежът е бил прибран в полицията.

„Медиите могат да събират и разпространяват информация за личния живот на публичните личности без тяхно съгласие, но тази възможност не е неограничена. Условието това да се случва е, когато е налице значителен обществен интерес, който оправдава запознаването на обществеността с обстоятелства около техния личен живот.

Децата, хората с психични увреждания, жертвите на насилие, поради своята особена уязвимост, се ползват с по-висок праг на защита на личната неприкосновеност.

Страшна гнус е да размяташ името на дете, само защото баща му е президент. Предполагам тези, които са го писали (но не са се подписали) отглеждат деца светци“, написа Шикерова във Фейсбук.

Коментарите за написаното от нея в голямата си част изразяват несъгласие с твърдението, че обществеността трябва да бъде държана в неведение за действията на президентския син.

„Що за арогантност? Той сина си не може да възпита, държава ще управлява? За справка вижте дъщерите на Обама. Десет години перфектно държание. Такива личности отговарят с цялата си рода!“

„Мислите, че в друга държава, ако син или дъщеря на президент извършват такова нарушение на правилата, и то по такъв нагъл начин, журналистите няма да го съобщят?“

„Разбира се, че има значителен интерес към това как човекът, който се смята за безгрешен, възпитава децата си. Опитвате се да го защитите, но се питам как щяхте да реагирате ако беше син на Борисов. И за какво дете говорим, което е в заведение, затворено по време на пандемия? Да си мълчим всички и да ги оставим да се качат пияни в колите си…“

„Децата на номенклатурата ползват ли някакви морални или правнооправдаващи привилегии? Техният разрешен и допустим праг за нарушения по-висок ли е?“, гласят част от отговорите.

Шикерова, за която не е учудващо, че защитава сина на Радев, в момента работи в TV1. Неофициално зад предаването ѝ стои видният опозиционер Илиян Василев.

„Въпросните пасквили не отговорят на елементарни журналистически правила за писане. А сравненията и упреците ви са повече от безпочвени“, отговаря журналистката на несъгласните с нея.