Шеф в СДС за Радев: Държи се сякаш още е в казармата, раздели народа

Румен Радев

„Румен Радев се държи, сякаш е още в казармата. Не е наясно, че не е излязъл от нея. Мисли, че премиерът Борисов му е някакъв началник-щаб и трябва да изпълнява заповедите му“. Това заяви пред БТВ бившият началник на кабинета на президента Петър Стоянов и главен секретар на СДС Илия Лазаров.

Той коментира обявеното от Радев решение да се кандидатира за нов президентски мандат.

„Мандатът на Радев се характеризира с изключително слаба, да не кажа никаква, външна политика – анализира Лазаров.

ЮТова, което направи бе да разделя народа. Всеки президент е имал своите пристрастия, но всички са били медиатори и посредници за обединение на народа.

Юмрукът, с който Радев се прочу, щеше да бъде гражданска позиция, ако го беше направил 20 дни по-рано. Тогава щеше да е гражданска позиция, а не като реакция в защита на съветниците му. Реално Радев се държи като в казармата. Не е наясно, че не е излязъл от нея. Мисли, че премиерът му е началник-щаб и трябва да изпълнява заповедите му.

Колкото до обявеното от него, че ще се кандидатира за нов мандат, досега никога президент у нас не е обявявал сам, че ще се кандидатира,а както сега направи Радев. Винаги е имало инициативен комитет или партия, която да издигне кандидатурата му. Заявяването сам: „Аз ще се кандидатирам, вие, ако искате, ме подрепяйте”, ми е малко африкански стил. Дори разни диктатори в латиноамерикански страни не биеха го направили по такъв груб начин.

Иначе мога да кажа, че ни предстои една доста интересна година. Предричат нестабилен парламент, но очаквам следващият парламент да изкара четири години пълен мандат”, заключи Лазаров.

Снимка: Булфото