НАГЪЛ! Любимият кмет на Румен Радев в Русе гласува да си вдигне заплатата с 14 000 лева!

пенчо милков

Шофиране с превишена скорост и по-висок данък МПС. С това до този момент жителите на Русе са запомнили първата година и половина от управлението на своя кмет Пенчо Милков.

Гордостта на Корнелия Нинова явно е на друго мнение. Заради „добре свършената работа“ той е решил да си вдигне заплатата от 2500 лв. на 3900 лв. Предложеният ръст на месечното му възнагражденуе ще се обсъжда на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 януари. В местния парламент на „малката Виена“ обаче Милков има мнозинство, така че е само въпрос на време да се самовъзнагради за безспорните си успех, алармира „Новинарник“. Това означава, че до края на годината той ще вземе над 14 000 лева повече в сравнение с миналата!

„И аз искам да си вдигна заплатата с 1500 лв., но не може. Възмутена съм. Нали кметът е социалист? Нали е от БСП? Нали ми се хвалят със социалната си политика? А сега какво излиза – взима си от нашите пари и си ги прибира в джоба. Аз някаква положителна промяна в Русе не съм видяла“, сподели жителка на крайдунавския град.
Простата сметка показва, че месечната надница на кмета-социалист се равнява на 13 минимални пенсии, 6 минимални работни заплати и 3 средни работни заплати. До края на мандата си бившият депутат ще гушне над 130 бона.

Очаква се скоро Милков да бъде отлъчен от БСП по модела и на пернишкия кмет Станислав Владимиров, който пък вдигна данък смет. Лидерката на „столетницата“ е вдигнала мерника на доскорошното си протеже от Русе и затова, че наскоро публично се застъпи за втори мандат на Румен Радев, които категорично не се вписва в плановете на бившата приватизаторка. Самият президент не крие, че Милков е любимият му кмет.