Само в 7DniSofia.bg

За този тротоар говори цяла София! Оказа се, че под него има нещо, което мести плочките

тротоар

Пропадналият тротоар и настилка на ул. „Георги Софийски“ в София ще бъде възстановен, но преди това ще се уточни проблема с подземен, ниезползваем колектор, който е причина за проблема.

Това обясни пред btV Кирил Зайков от „Метрополитен“, изградил метростанцията от третата милиня. Компроментираният участък е между ВМА и Александровска болница и пострада от обилните валежи, които паднаха в София за последното денонощие.

„30 – 40 метра са пропаданли в зоната на тротоара. Единствените строителни мероприятия тук е промяна на настилката. Тази зона не е част от съоръжението – метростанцията. Площадката, под която е минала тунелопробивната машина е встрани. Ние само уеднаквихме тротоара от „Пенчо Славйков“ до тук и сменихме настилката. Под тротоар и улицата има стар колектор за кабели, което е причината за пропадането. Съоръжението е на експлоатационно дружество и е в лошо състояние, ерозирал, с пукнатини и разместени плочи, така водата, намираща си път през шахти и пуктанити извлича земни маси и се е получило слягане на плочките“, обясни представителят на „Метрополитен“.

Той обясни, че ще има срещи с експлоатационното дружедство за изясняване на състоянието на колектора и ако позволява да се напълним с подходящи материали и да се възстановим настилката.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории