Хванаха двама млади мъже в София с половин килограм дрога

полиция

Близо 500 грама амфетамин, марихуана и кокаин  са иззети след задържане на двама мъже в София за разпространение на наркотици. Акцията се е провела на 30 декември миналата година на паркинга на хипермаркет на бул. „Ботевградско шосе“.

Около 21.30 часа служители на СДВР спрели за проверка „БМВ 520“. Зад волана бил 28-годишен мъж от Ботевград. С него пътували двама негови съграждани, на 25 и на 24 години. У 24-годишния били открити два полиетиленови плика с бяло вещество на прах и бучки и един – с тревиста маса, а в другия пътник – саморъчно свита цигара с тревиста маса. Това съобщават от МВР.

Образувано е досъдебно производство. От дома на 24-годишния ботевградчанин били иззети електронна везна и пликове, съдържащи бяло прахообразно вещество и зелена растителна маса – 101.02 грама амфетамин, 0.32 грама кокаин и 4.04 грама марихуана – според изготвената експертна справка.

Изяснило се и още нещо. Младият мъж се снабдявал с наркотици от 29-годишен от Ловеч, като двамата уреждали сделките си на паркинга на супермаркет в ж.к. „Дървеница“. Още на следващия ден по обяд, ловчанлията бил задържан на паркинга. При извършените обиски и претърсване в жилище, ползвано от него в ж.к. „Дървеница“, полицаите иззели електронна везна, мобилни телефони и множество полиетиленови пликове с бяло вещество на бучки и прах и тревиста маса.

Резултатът от изготвената експертна справка показал, че наркотичните вещества са 205.33  грама амфетамин, 1.27 грама кокаин и 159.35 грама марихуана. След доклад в Софийската градска прокуратура на матери