България се гордее! Наши лекари създадоха хапче срещу коронавируса

Коронавирус

Пробив на българските лекари в профилактиката и подпомагане на лечението на COVID-19. Ръководител на екипа е проф. д-р Добрин Свинаров, началник на Клинична лаборатория и клинична фармакология в Александровска болница.

„Още в началото на пандемията и навлизането й в нашата страна българските учени се запознаваха с всичко, което излизаше в огромни количества в медицинската литература.

Много бързо на основата на един от най-добре балансираните протоколи в САЩ, под ръководството на Пол Марик, вдъхновени от това, което той представи като виждане, разработихме един продукт, който да послужи като мост за профилактика и подпомагане на лечението на тази нова болест.

Става въпрос за хранителна добавка. Д-р Свинаров подчерта, че продуктът е създаден по задание и под ръководството на Министерството на здравеопазването. Учените, които са участвали в тази разработка, са още академик Богдан Петрунов, проф. Георги Момеков и проф. Рахамин Шекерджийски.

Тази хранителна добавка съдържа витамин С, витамин D, кверцетин и цинк в една таблетка за смучене.

„Втората съставка на този продукт, отделно от тази таблетка за смучене, е мелатонин, който има изключително мощни антиоксидантни свойства и се използва много интензивно във всички протоколи за лечение на новата болест.

Към това беше прибавена идеята на академик Петрунов да се съчетае с още един продукт, който представлява изключително добра комбинация на микроелементи, поливитамини и четвърт перорална ваксина за предпазване от наслагването на бактериални инфекции“, обясни д-р Свинаров.

По думите му вече има достатъчно натрупани доказателства от медицинска гледна точка, че тези съставки безусловно са полезни и важни като профилактика и като компоненти в лечението на болестта.