Започна имунизацията и в „Александровска“ болница

Александровска болница ваксинация
Сто и десет лекари, сестри, санитари, болногледачи и други представители на екипа на Александровска болница ще бъдат ваксинирани на първия етап против COVID-19, който стартира вчера в лечебното заведение.
Ваксината беше предадена на изпълнителния директор на болницата – проф. Борис Богов и на екипа, който осъществи и първите ваксинации – д-р Анна Валериева от Клиниката по алергология, д-р Васил Михайлов от Спешно отделение, м. с. Моника Кертин и м. с. Венета Ранкова.
Веднага щом се запозна с документацията, екипът пристъпи към разтваряне на ваксината, съобразно указанията.
„Ваксинирах се, защото вярвам, че по този начин ще се справим с тази толкова тежка и страшна болест, заради която загубих няколко мои близки приятели. Видях да си отиват и много пациенти, за които полагахме много грижи. Ваксинирах се и за да си върна обратно живота, такъв какъвто беше преди година – да мога спокойно да работя, да се виждам с приятели, да пътувам и да се радвам на семейството си.“ – това каза д-р Зоя Кунева, която работи в Клиниката по кардиология на Александровска болница повече от 30 години. Д-р Кунева беше първата ваксинирана от всички над 450 лекари, сестри, санитари, болногледачи и други служители на лечебното заведение, които са заявили желание да се ваксинират срещу вируса.
УМБАЛ „Александровска“ от самото начало на епидемията е на първа линия в борбата с COVID-19.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.