Вежди Рашидов и Евгени Будинов си направиха тежка гаргара с БСП, хората на Нинова в шок

7 Dni Sofia17.12.2020
евгени будинов

Интересна полемика в парламента се разигра в началото на днешното заседание.

Всичко започна от Евгени Будинов, който зае място на трибуната, за да прочете доклада за второто и окончателно гласуване на Закона за радио и телевизия.

„Радвам се, че взимам първи думата. Дезинфекцирано е, нали? Защото някои колеги, които сега влизат, разнасят заразата и плюят. Сложете си маските, закъснявате за час, заповядайте“, каза от трибуната депутатът Евгени Будинов, обръщайки се към колегите вляво, които тенденциозно не носят предпазни маски и така газят правилата.

Нона Йотова, накипрена в червено костюмче и ризка на цветя, скочи срещу него. „Това не е място, където да си правим смешки, това не е халтура, тук не играем долнопробни пиески“, опита се да бъде духовита тя.

Вижди Рашидов взе отношение по начина на водене. „Г-жо председател, обръщам се към вас да не се превръща парламентът при приемането на толкова важен закон, в арена на лични симпатии или разправии. Че той си е артист човекът, свикнал е да разсмива. С вас не става ни шега, ни смях. Ако трябва да бъда откровен, вие за нищо не ставате, дори и за кворум“, посече Рашидов депутатите в лявата част на залата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.