БСП представи кандидатурите си за ВСС. Вижте кого издигнаха

корнелия нинова

На пресконференция БСП представи номинациите си за членове на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Novini.bg

Социалистите издигат четирима съдии и двама прокурори: Марина Дойчинова, Даниела Маринова – Марчева, Диана Хитова, Драгомир Кояджиков, Маринела Тотева, Светлана Бошнакова.

Не сме влизали в договорки с другите парламентарно представени партии. Предлагаме честен избор, каза лидерът на „червените“ Корнелия Нинова.

Нинова отбеляза, че всички кандидати са с безупречна репутация и са извървели пътя от най-ниското ниво като младши прокурори и районни съдии до най-висшето, познават проблемите на съдебната система, но не са страна в спора, който в момента се води във ВСС.

Тя съобщи, че в четвъртък ще се срещне с регионалния министър Николай Нанков, за да бъде прехвърлена на БСП собствеността върху дом-паметник Бузлуджа.

През 2011 г. правителството на Борисов предлага на БСП да прехвърли собствеността на Бузлуджа. Сегашното ръководство на БСП решихме да приемем – редица правителства не се грижат за паметниците на България, а те са част от историята на страната ни. Бузлуджа е историческо място за стотици хиляди социалисти, а и е архитектурна ценност. Ще обезопасим мястото, ще спрем разрухата, която и в момента се случва, подчерта Нинова.

Тя каза още, че утре зам.-председателят на БСП Деница Златева ще се срещне с македонския премиер Зоран Заев, който е на посещение у нас.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории