Демерджиев с нови скандални данни за чадъра на полицайката Симона и трима шефове над Семерджиев

иван демерджиев

Близо 40 лица в МВР са помагали на Семерджиев. Има две висящи образувани дисциплинарни производства. Това, което касае Радева, впрочем полицай е трудно да се каже за човек, който е извършил такива деяния, има достатъчно данни за нея. Принадлежи на дисциплинарно уволнение. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти.

„Тя е съдействала на лице, извършило криминална проява по всякакъв начин, за да избегне осъждане. Подпомогнала е по няколко начина и не мисля, че това е важно в момента. Има трима ръководни служители, които са позволили да е само административно наказано лицето Семерджиев, а не са докладвали на прокуратурата“, разкри той.

Демерджиев увери, че ще бъдат образувани незабавни дисциплинарни производства, като той лично е дал указания органите да са безкомпромисни.

„Няколко от служителите са на ръководно ниво, а други са на средно и изпълнително ниво. Самият факт, че толкова служители са въздействали на това лице, значи има човек, който е стоял в сянка. Иначе не мога да допусна как 40 служители ще съдействат на това лице.

Трима ръководни служители са позволили да бъде административно наказано лицето Семерджиев, при положение, че е имало достатъчно данни за извършени престъпления от него”, каза още Демерджиев.

Има данни тя да е имала данни и комуникация с него и преди произшествието. Не е моя работа да изпадам в подробности. Всеки служител, който е съдействал на лице, извършило криминална проява, ще следват ясни и категорични дисциплинарни мерки. Ще има дисциплинарни производства за всички“, посочи той.

„Проверката изследва период от 2014 година насам. За тези, за които е изтекла давност, но се знае, че са помагали, приканвам ги сами да напуснат МВР. Ще има уволнение за всеки от служителите, за които се съберат доказателства“, каза Демерджиев.