Горещо! Искрен Веселинов разкри истината-Има ли скандали и конфликти в “Обединени патриоти”?

Искрен Веселинов

Между „Обединените патриоти“ няма скандал, те просто се разграничават от определени изразни средства. Не е редно вицепремиер да изрича това.

Това заяви в ефира на „Още от деня“ по БНТ Искрен Веселинов от “Обединени патриоти” по повод скандалните изказвания на вицепремиера Валери Симеонов за патриарх Кирил.

Според него в становището им думи като джихат няма.

„Това не е разправия помежду ни, между нас няма конфликт, няма скандал. Парламентарната група прие решение, че се разграничава. Имаме механизъм за работа и гласуване“, посочи депутатът.

По думите на Веселинов партията не споделя начина, по който патриархът говори пред нашия президент. Но същевременно не приема такива обиди съм духовника.

„Ние трябва да уважаваме най-малко институцията.Не одобряваме изразните средства.Когато човек е на определена позиция, трябва да избира подходящите изборни средства“, посочи той.

Искрен Веселинов коментира и скандалната сделка за ЧЕЗ.

„Оказа се, че няма държавен орган, който да оценява правомощията преди такива сделки“, смята той.

Политикът припомни, че преди фирмата на Гинка Върбакова е имало друг фаворит. Едно енергодружество, което фалирало и прекратило дейността си през есента, трябвало да бъде купувачът.

„Доколкото разбрахме от службите до ниво вицепремиер са стигали докладите. Много малко знаем за дружеството. Нямаме процедура, която да установи с какви капитали е това дружество“, коментира Искрен Веселинов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *