Разследване! Шефът на полицията в Троян изгърмя жестоко с досъдебно производство…

Полиция

Образувано е досъдебно производство срещу Марин Ичев и за дейността му като началник на РПУ-Троян. В скандала са замесени лошите практики в троянската полиция по времето на неговото управление и Сдружение Троян -166, което се е помещавало  в сградата на полицията в Троян, а дежурният на полицията е отговарял както за задълженията си по ЗМВР, така и за сдружението, съобщава електронното издание troyanpress.com.

Деловодството на Полицията и Сдружението са били едно! Така, ако бъде подаден сигнал срещу член на сдружението, се получава сериозен проблем.

Сдружение Троян -166 било създадено да събира лепта от бизнеса за издръжка на полицията, а това е забранено от ЗМВР и е корупционна практика.

Сдружението не помага на полицията в Троян от две години, откакто Ичев е преместен в Ловеч. Полицията не е хлопнала кипенците, напротив. Това означава, че парите са били ползвани за нещо друго и от другиго!

Кои са спонсорите и имало ли е проверки срещу тях, ами актове?

Разследване на изданието разкрива, че Марин Ичев има влиятелни приятели като депутати, кметове.  Съученик на Ичев е и Момчил Мондешки, приятел на Ичев е бившият шеф на полицията Георги Иванов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *