“Четиримата пианисти” за трети път на сцена в НДК

Четирима от най-добрите български пианисти – ИВАН ЯНЪКОВ, ГЕОРГИ ЧЕРКИН, АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ-СИН и ЖИВКО ПЕТРОВ се събират за трети път за общо концертно изпълнение.

Това ще се случи на 31 май на сцената на зала 1, а събитието отново е изцяло продуцирано от НДК – единствената културна институция у нас, която притежава четири рояла „Стейнуей”.

Програмата на настоящия концерт обещава богата палитра от емоции, коментират от пейка бг.  Тя ще включва от авторска или аранжирана от пианистите музика, през импровизация и дори – елементи на шоу. В концерта ще прозвучат по нов начин популярни произведения на Брамс, Рихард Щраус, Шопен, Моцарт, Рахманинов, като ще има и много музикални изненади. Една от тях е, че пианистите са подготвили изпълнения на филмова музика, сред които Петър Ступел – “Замълчи, Замълчи” („Любимец 13“) в аранжимент на Живко Петров и Джон Уилямс с „Междузвездни войни” в аранжимент на Георги Черкин.

В концерта на 31 май в зала 1 ще се включат още Димитър Семов – барабани и Борис Таслев – контрабас. Билетите вече са в продажба на цени от 20, 30, 40, 50 лв. За деца под 12 г. билетът е 10 лв., а с 20% намаление ще се ползват социално слабите групи /ученици, студенти, пенсионери, инвалиди/.

Двете предишни събития от формата „Концерт за 4 рояла“ се състояха през 2015 г. Тогава идеята да се съберат на едно място двама пианисти, изпълняващи предимно класика, с двама, изпълняващи джаз, изглеждаше откровено предизвикателство за музикантите, но резултатът предизвика истинска еуфория сред публиката. Тя заслужено определи концертите като едно от най-ярките музикални преживявания на годината.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *