Румяна Арнаудова с горещи разкрития за акцията в гр. Септември! Кметът се договарял сам със себе си…

Марин Рачев

В община Септември се разследват злоупотреби за 13 милиона лева, съобщи в сутрешния блок на БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Освен кмета Марин Рачев, като обвиняем ще бъде привлечено и длъжностно лице за документна измама.

А на 14 фирми ще бъде направена ревизия, в чийто офис са намерени документи по подозрение за данъчни престъпление, съобщи още тя. „Беше открит и офис, в който са намерени фирмените и счетоводни документи за 14 фирми, които се управляват от контролирани от кмета лица, считаме, че чрез тях е източвана общината, днес прокурорите ще възложат данъчни ревизии на тези фирми.

Доказателства сочат, че има и данъчни престъпления“, каза Арнаудова. „Няма съмнения у прокурорите, че се касае за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини. Той се е договарял сам със себе си“, заяви още говорителят на главния прокурор. Припомняме ви, че кметът на Септември беше задържан след акция на Специализираната прокуратура и МВР в общината.