Проговори депутат от БСП, замесен в схемата на “ало” измамниците! Христов със скандални разкрития…

Полиция

Тримата бандити, задържани вчера в района на Централна поща в София за злоупотреба с името на зам.-министър, са замесели в наглата си схема и народния представител от БСП Михаил Христов, научи БЛИЦ.

Припомняме, че вчера трима мъже бяха задържани в столицата при специализирана полицейска операция – 48-годишният Б.М., 35-годишният Д.С., който е и криминално проявен с регистрации за кражби, измами, изнудване, хулиганство и осъждан, и 54-годишният П. П. и тримата от София.

Двама от мъжете бяха задържани в паричния салон на Централната поща в столицата, в момент на получаване на инкриминираната сума, а третият, който се е явявал техен шофьор – пред сградата. Установено е, че тримата са съпричастни към случай, в който са събирали пари от името на соцдепутата Христов и името на зам.-министър на енергетиката.

По този повод потърсихме коментара му. Ето какво разказа той пред БЛИЦ:

“В понеделник получих обаждане от мой колега от БСП, който ме пита дали съм се обаждал на кмета на град Кула. Оказва се, че измамниците са звъннали от мое име първо на общински съветник и са искали номера на кмета на град Кула. След като позвъняват на кмета на Кула Владимир Владимиров, искат номера на завод за каучукови изделия, за да могат да си навържат перфектно историята”, разказа Христов. И продължи: Чух се с общинския съветник и шефа на завода. И двамата ми потвърдиха, че е бил човек, който е говорил интелигентно, но впоследствие се оказва ром. Молбата им била да се дадат 300 лева за семейство в нужда като социално дарение. Свързах се със СДВР, които поеха случая. Оказва се, че това е цяла група, които се занимават с телефонни измами са действали по тази схема от много време, доста хора са били ужилени. Ако не се бях обадил, щяха да си сменят телефоните и да им се размине. Спипаха измамниците благодарение и на бързата реакция на МВР”, категоричен е народният представител пред медията ни.

“Според мен над тях има други хора, които им дърпат конците, защото тази схема е нова и на друго ниво. Освен всичко, по този начин уронват авторитета и престижа ми, поради което вероятно ще заведем граждански иск “, завърши Михаил Христов.

Източник: Блиц

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *