Стефка Костадинова: Утре някой ще се събуди и ще посегне и на рекордите до 2017-а

7 Dni Sofia20.05.2017440
стефка костадинова

Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова определи като “ограбване на човешкия труд”  и “слабост на Европейската асоциация по лека атлетика” идеята на ЕА да бъдат премахнати всички рекорди в Царицата на спортовете до 2005 година. Против предложението вече се обявиха множество атлети, а председателят на Българския олимпийски комитет също изяви позицията си.

“Казала съм това, което трябва да кажа. Според мен това е ограбване на човешки труд и слабост на Европейската асоциация по лека атлетика, тъй като няма силни постижения – сядат на маса и решават, че ще махнат всички рекорди до 2005 г. Утре ще се събуди някой и ще поиска до 2017 г. да ги махнат. Това е едно зачеркване на цялата история на леката атлетика. Не съм само аз. Не съм съгласна в никакъв случай и моите колеги. Може би хора, които не са полагали този труд и усилия, не са слушали химна си в тяхна чест, те не го разбират. Прави се някаква дискусия сега. Какво ще дискутираш световни рекорди, това е история. Няма да се даваме в никакъв случай, това е труд, самочувствие, гордост. Няма как да стане”, коментира тя на Панаира на книгата.

Костадинова бе на откриването на събитието в Националния дворец на културата, за да представи нейната биографична книга, която излезе по-рано тази година.

“Тази година колегите ми ме изненадаха страхотно. Бяха решили без мое знание да направят албум за моя спортен път и световен рекорд. Когато научих бях много щастлива и искам да благодаря на хората, които са се сетили, че тази година правя 30 години световен рекорд. Книгата си е книга, тя си остава за цял живот. Това е моята история. Едно е да снима с телефон, друго е да имаш нещо издадено на хартия. Много ми се ще децата ни да четат повече книги. Това е един много труден и дълъг мой път, слава Богу, осеян със световен рекорд, с олимпийска титла, Оскар за спорт. Само 10 души в целия свят имаме Оскар за спорт – Марадона, Пеле, аз. Това е много велико за малка България, ние сме малка държава, но има много готини хора”, сподели Стефка Костадинова.

bgathletic.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *