Само в 7DniSofia.bg

Жална ти майка, Григоре! Оттук нататък това те чака! Поне в България…

7 Dni Sofia26.11.2017100300
григор

Преди няколко месеца нещото Калин Терзийски обяви, че му остава една седмица живот. Не позна. Жалко! Не, че не позна, а че не успя и в това – да е гледачка. Защото като писател е кръгла нула, като човек – на нулата половинката.

Да сте чели нещо от него? Стана ми за миг интересен, покрай нападките му към Григор. Интересен с това колко е жалък. Потърсих на едно място романа му. Спрян бил от продажба. Нали знаете добрите магазини кои стоки не продават – калпавите!

Потърсих го и в ранглистата с най-продаваните книги у нас. Няма го и там. Намерих го само в изтрезвителя. Където са го намирали стотици други. Намерих го и в списъка на най-зарязваните мъже в България. Ама то алкохол самолет не вдига.

Ако спрете човек на улицата и го попитате какъв е Калин Терзийски, ще ви каже: Обикновен пияница, който обича да лоче в ефир. Да, точно така. Този го канят из студията, из реалитита, за да следим в ефир битката му с алкохола. Или за алкохола, въпрос на трактовка.

Ако в Сърбия се намери подобен алкохолик да каже такива неща за Ноле, ще го удавят в бидон с пърцуца в Нишко!

Жална ти майка, Григоре!

От нататък това те чака – всеки жалък калинтерзийски да се опитва да се покаже над блатото, стъпил на твоя гръб. Да обяснява, че е по-велик от теб, че обича повече майка България, че е гениален, докато ти си просто…тенисист.

А най-тъпото от всичко са националните ни телевизии! Миналата седмица ние ги пришпорихме, за да се сетят поне финала ти да покажат, Григоре! А тази установихме нещо още по-жалко – този, пияницата, е дал 100 пъти повече интервюта от теб за тези телевизии.

Добре, че има Фейсбук! Там терзийщината не може да ти натресе никой. Там просто си обичаш Григор!

ВЛАДИМИР ЗАРКОВ

loading...

loading...