Жална ти майка, Григоре! Оттук нататък това те чака! Поне в България…

7 Dni Sofia26.11.2017100420
григор

Преди няколко месеца нещото Калин Терзийски обяви, че му остава една седмица живот. Не позна. Жалко! Не, че не позна, а че не успя и в това – да е гледачка. Защото като писател е кръгла нула, като човек – на нулата половинката.

Да сте чели нещо от него? Стана ми за миг интересен, покрай нападките му към Григор. Интересен с това колко е жалък. Потърсих на едно място романа му. Спрян бил от продажба. Нали знаете добрите магазини кои стоки не продават – калпавите!

Потърсих го и в ранглистата с най-продаваните книги у нас. Няма го и там. Намерих го само в изтрезвителя. Където са го намирали стотици други. Намерих го и в списъка на най-зарязваните мъже в България. Ама то алкохол самолет не вдига.

Ако спрете човек на улицата и го попитате какъв е Калин Терзийски, ще ви каже: Обикновен пияница, който обича да лоче в ефир. Да, точно така. Този го канят из студията, из реалитита, за да следим в ефир битката му с алкохола. Или за алкохола, въпрос на трактовка.

Ако в Сърбия се намери подобен алкохолик да каже такива неща за Ноле, ще го удавят в бидон с пърцуца в Нишко!

Жална ти майка, Григоре!

От нататък това те чака – всеки жалък калинтерзийски да се опитва да се покаже над блатото, стъпил на твоя гръб. Да обяснява, че е по-велик от теб, че обича повече майка България, че е гениален, докато ти си просто…тенисист.

А най-тъпото от всичко са националните ни телевизии! Миналата седмица ние ги пришпорихме, за да се сетят поне финала ти да покажат, Григоре! А тази установихме нещо още по-жалко – този, пияницата, е дал 100 пъти повече интервюта от теб за тези телевизии.

Добре, че има Фейсбук! Там терзийщината не може да ти натресе никой. Там просто си обичаш Григор!

ВЛАДИМИР ЗАРКОВ