Нинова побесня след филма на Йончева! Потърси сметка на Борисов и поиска главите на Валентин Радев и Валери Симеонов

Корнелия нинова

Искаме изслушване на премиера Борисов в Народното събрание да каже поименно кой депутат е купувал гласове от затворници. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг на Позитано 20. Причината за това е изказване на премиера Борисов от преди дни.

Нинова поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов във връзка с филма на Елена Йончева “Граница”.

Лидерката на левицата предложи всички политически сили да се обединят и да сложат край на прехода – който е крал – да си получи заслуженото.

Тя попита какво стана с боновите книжки, получават ли хората дивиденти от тях, кой се облагодетелства и т.н. Националните богатства бяха раздадени чрез концесии. Кой ги владее днес, какви такси и печалби плаща. Плаща ли народът много в резултат на тези договори, попита тя.

Голяма част на богаствата се преразпределиха чрез групировките. Днес начело на държавата стоят членове на групировките, мутрите на прехода – вън от ръководството на държавата. Докато те са там, преходът няма да приключи. Приватизацията е половинчато решение, посочи тя.

Източник: ПИК