Само в 7DniSofia.bg

Скандално! Министър, главният секретар на МВР и главен комисар запиват в София, докато 250 ченгета гонят бандити “с опасност за живота”

7 Dni Sofia14.11.201735720
КУБАНИТА

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР Младен Маринов и главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“ купонясвали цяла вечер в столичния бар „Ла Кубанита“, предава “Фрогнюз”.

След злополучната операция срещу обрджии на банкомат в Сапарева баня, в която участваха 250 полицаи и специализирани звена, хеликоптер, дронове и кучета тримата големи във ведомството се отдали на другарски запой в заведението в столичния кв. „Белите брези“. Това съобщиха за Фрог нюз очевидци на меверейския купон. Баровците били обслужвани като ВИП-гости, а в бара се пушело като за световно, въпреки законовата забрана. Напитките към масата им летели със скоростта на светлината, както и отбраните мезета.

Наши източници в МВР обясниха, че всъщност от 17,00 часа на 9 ноември Стефан Балабанов е изпълнявал длъжността министър, защото титулярът Валентин Радев бил по това време в Брусарци. Там той успокоявал населението, че няма да закрива пожарната в градчето. Заминал спешно по заповед на премиера Борисов, защото жителите се вдигнали на протест и събрали подписка против закриване на пожарната. С него бил и директорът на ГД “Пожарна безопасност” главен комисар Николай Николов.По закон, когато министърът отсъства, неговите функции се поемат от един от заместниците – в случая Балабанов. Към 23 часа същият си тръгнал, но дали защото бил прекалил с алкохола или защото се сетил за служебните си задължения – не е ясно. Така или иначе няколко часа вътрешната сигурност на страната се е „осъществявала“ от маса в нощен бар…

Маринов и Терзийски обаче останали, сигурно да дообсъдят тайните действия, с които да отрежат главата на хитрата-престъпност. Очевидци твърдят, че били в много добро настроение, вероятно окрилени от медийното шоу, разиграно през деня. Покрай тях се завъртяли и знойни дами, които проявили голям интерес към полицейските шефове.

„Ла Кубанита“ е известно като любимо място на подземния бос Христо Байков. Именно в това заведение той пращал красавици, които работели за него, да причакват тузари с дебели портфейли. Поне така твърдят някои издания. Управителят на заведението непрекъснато се грижил нищо да не липсва на МВР-босовете.

Припомняме, че в деня на купона, 9 ноември, рано сутринта МВР шашна населението с невиждана по мащаб операция за залавяне на трима разбивачи на банкомат в Сапарева баня. В 02 часа сутринта извършителите взривили банкомата в Сапарева баня, взели парите и духнали с джип. Малко след това местни полицаи тръгват по петите им. По-късно лично главният комисар Младен Маринов поема командването на операцята, като разпорежда да се включат жандармеристи, отряда за борба с тероризма, хеликоптер, дронове и кучета. Общо около 250 души участват в супер акцията. Бандитите обаче се измъкват. По-късно е задържан собственик на кафене, смятан за съучастник на банкоматните разбивачи.

Самият Маринов през целия ден даваше помпозни изявления за медиите, като обяснява, че „служителите са действали с риск за живота си“. Не обясни само как така разбивачите били следени отдавна, а 250 души не успават да ги спипат на местопрестъплението. През целия ден Маринов бе медиен герой, показваха го по всички телевизии облечен в специална униформа, готов да пребори с един удар организираната престъпност в страната.

Служебни шофьори с държавните автомобили са чакали часове наред МВР-баровците, за да ги закарат в малките часове в домовете им след “оперативката” в “Ла Кубанита”.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...