Само в 7DniSofia.bg

“Фрогнюз”: ДАНС преследва и подслушва Кирил Домусчиев! Разгневил Бойко с намерението си да спонсорира партия, която да го свали от власт

7 Dni Sofia11.11.201720830
домусчиев
Бизнесменът Кирил Домусчиев да бъде ударен по всички линии. Такова разпореждане е издадено от най-високо място в изпълнителната власт.
Използвано е и съвпадението, че вице-премиерът Валери Симеонов отдавна се заканвал да търси сметка за сделката по приватизация на „Български морски флот“.
Това съобщиха за Фрог нюз източници от правителството.Приближени до премиера Бойко Борисов от доста време му внушавали, че Кирил Домусчиев щял да финансира нов политически проект, алтернативен на ГЕРБ. Борисов реагирал като ужилен на „оперативната инфомация“ и отношението му към Домусчиев станало ледено.

От ДАНС за да се натегнат веднага започнали да ровят в бизнеса на собственика на ФК „Лудогорец“. Говори се, че се подслушват телефоните му и дори, че бил следен.

Преди дни вицето Симеонов се похвали, че бизнесменът Кирил Домусчиев е бил осъден да плати 50 млн. лева. Причината е, че ВКС е уважил иска на държавата срещу приватизацията на „Български морски флот“.

Държавата спечели делото срещу „Кей Джи Маритайм Шипинг“ – 1:0. Върховният касационен съд уважи иска на държавата срещу приватизаторите на Български морски флот и отмени решението на арбитражния съд към Българска търговско промишлена палата. Върховните съдии са решили, че арбитражният съд не може да промени приватизационния договор, тъй като в закона има изрична такава забрана, която е поставена там „неслучайно“.

Следователно, братя Домусчиеви ще трябва да спазят договореностите при приватизацията и ако не са изпълнили изискванията на договора през следващата година, то ще трябва да платят съответните санкции – над 50 милиона лева. ВКС също задължава собствениците на Български морски флот да върнат на държавата 2 129 167 лв., които Арбитражният съд им е присъдил като съдебни разноски. Справедливостта в този случай възтържествува“, написа Валери  Симеонов в профила си във Фейсбук.

В близко време се очаквали нови атаки срещу бизнеса на Домусчиев, твърдят запознати.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *