СГС обяви присъдата на убиеца на Виола! Адвокатът му се жалва: Той се е борил с наркотиците, нямал е реална преценка…

виола

Стефан Станев, подсъдим за убийството на Виола, което според прокуратурата е извършил по особено жесток начин със стик за голф, призна вината си и всички факти в обвинителния акт.

Така делото, започнало днес, ще приключи само за няколко часа. Прокуратурата от своя страна поиска 30 години затвор за 29-годишния младеж. От там посочиха, че Виола е издъхнала в страшни мъки, тъй като е осъзнавала ужаса. Станев често избухвал към Виола заради ревност. Признавайки вината си Станев ще получи намалено наказание с 1/3.

Родителите на убитата жена казаха само, че семейството им е разбито.

Адвокатът на Станев пък направи опит да го защити. “Той е злоупотребявал с наркотици от 16-годишен. Правил е опити да се пребори с тази зависимост, но не е успял. След запознанството си с Виола е изпадал в психоза и параноя. Липсвала му е реална преценка за ситуацията”, каза адвокат Ивайло Юруков.

25 години затвор получи Стефан Станев за жестокото убийство на Виола. Това реши състав на Софийски градски съд, като присъдата е подписана с особено мнение от един съдебен заседател, който е поискал 30 г. затвор. Наказанието на Станев е намалено с 1/3, тъй като той призна вината си и избегна по-сурова присъда.

Почернените родители на убитата млада жена не останаха доволни от присъдата и настояха, че Станев трябва да лежи 30 години в затвора. Те също така припомниха, че прокуратурата и полицията изобщо не са обръщали внимание на подадените жалби срещу Станев за тормоз, предаде novini.bg 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *