Само в 7DniSofia.bg

За пример! Румънците няма да могат да купуват повече от една кола “втора ръка” за 2 години

стари коли

Румънските власти искат да забранят на румънците да закупуват повече от един автомобил “втора ръка” в период от две години, пише в. “Ромъния либера”, като се позовава на законопроект на управляващата Социалдемократическа партия (СДП). Употребяваните автомобили, внесени от чужбина, ще бъдат търгувани само от фирми, а физическите лица ще могат да купуват такъв автомобил само веднъж на две години, предвижда законопроектът.

Ако бъде одобрена, забраната ще се отрази на правото на собственост и на възможността за разполагане с лично имущество. Мерките ще бъдат много по-сурови от правилата, чрез които правителството иска да обезсърчи лицата, които купуват много коли “втора ръка” от чужбина и ги продават в Румъния без да плащат данък.

До момента тези мерки са от данъчно естество – чрез по-високи такси.Според данни на Националната данъчна администрация в Румъния през 2016 г. редица физически лица, които не са данъчно регистрирани, са притежавали и са търгували с автомобили “втора ръка”. Данъчната администрация е констатирала у някои лица собственост върху 10-15 автомобила. Тъй като тези хора развиват икономическа дейност, която не е позволена по закон, не е регистрирана фискално и не се декларират приходи от нея, тъй като автомобилите са смятани за лично имущество, се налага предприемането на мерки, които да предотвратят подобни ситуация, гласят аргументите на правителството.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...