Георги Марков: Бойко ще ни управлява, докато му омръзнем!

Бойко Борисов (8)

“На практика Борисов е най-успешният български премиер в последните години и няма алтернатива. От БСП пак говорят за вот на недоверие и избори, но Борисов ще ни управлява, докато му омръзнем”. Това казва в интервю депутата от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков пред сайта marica.bg.

“Тежък мандат, но той досега не е карал леки. Или трябва да управлява в правителство на малцинство или в коалиция. А винаги, когато се прави коалиция, има проблеми. Но мисля, че мандатът върви добре. В България се случиха много положителни неща във външнополитически аспект, важни за нашата страна, които вече споменах. А във вътрешната политика също има напредък – вдигнаха се пенсиите, има икономически растеж, прави се всичко възможно да се вдигат доходите на хората в една изключително изстрадала страна като нашата.

В интервюто Марков посочва още, че от началото на този парламент министър-председателят не е дошъл нито веднъж на събиране на парламентарната група на ГЕРБ, защото не искал да влияе върху решенията на депутатите.
На въпрос в какви отношения са Борисов и Цветанов, Марков казва, че двамата са като сиамските близнаци. “Единият не може без другия. Партията не може без Борисов, който е неоспорим лидер, мажоритарно избран министър-председател, но ГЕРБ не може да е толкова силен и без Цветанов, който много добре е изградил структурите. В ГЕРБ има класическо разделение на властите – партията и изпълнителната власт се ръководят от Борисов, докато Цветанов се занимава с парламентарната група и структурите. Двамата са образец за спортсменски отношения и колегиалност”, казва още той.