Само в 7DniSofia.bg

Каракачанов: С цената на един нов самолет можем да ремонтираме почти цялата авиация

красимир каракачанов

Когато говорим за българската авиация, тя не е само изтребители. За тях се говори от миналата година. Това коментира в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Да, ще има нови изтребители, защото всеки вариант да се търси нещо старо, не е добър вариант“, заяви вицепремиерът. По думите му предстои окончателно да се реши кои апарати ще се купят. Според него с цената на един нов самолет България може да ремонтира почти цялата авиация.

„Години наред са се правили изключителни безобразия при купуването на техника. Ще си спестя да говоря с имена“, уточни министърът на отбраната, като допълни, че повече от ясно е, че трябва да се купува нова техника.

По повод отношенията между Русия и България Каракачанов коментира, че Русия не е заплаха, но е късно за редакция в посредния доклад. „България трябва да има балансирано отношение с Русия. Допълнителна конфронтация не ни трябва“, заяви Каракачанов. Относно подаръка, който вицепремиерът направи за сватбата на Волен Сидеров, Каракачанов заяви, че жестът е символичен, защото е военен министър. „В политиката има много удари и човек трябва да се пази. Каската е предпазно средство в армията“, каза още вицепремиерът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *