Днес ще е страшно пред Парламента! Стотици идват на протест, плашат Пеевски с: “Имаме танкове, имаме картечници”

7 Dni Sofia20.09.201734570
емко протест
Близо 400 служители на фирмата за производство на боеприпаси “Емко” излязоха на протест в Монтана. Те организираха митинг-концерт и обявиха, че днес ще изразят недоволството си пред сградата на Народното събрание, а заедно с тях ще бъдат и работници от завода в Трявна, съобщава Нова телевизия.
Стачкуващите носеха колоритни транспаранти, сред които се набиваше на очи този: “Утре идваме в София, имаме танкове, имаме и автомати”.
Хората изразиха притеснението си, че ако до две седмици лицензът на “Емко” не бъде върнат, те най-вероятно ще останат без работа. Някои от тях дори се оплакаха, че няма да успеят да се пенсионират, ако ситуацията се развие по този начин.
Част от протестиращите заявиха, че фирмата е изпълнила предписанията, които ѝ са наложени, за да получи отново лиценз за продажба на боеприпаси. Въпреки това е била предприета нова проверка.
Очаква се следващата седмица да бъде взето окончателното решение по казуса.
Както е известно “Емко” е атакувана от личния министър на Делян Пеевски – Емил Караниколов, заради мераците на олигарха-депутат да налапа и оръжейния бизнес на България.