Само в 7DniSofia.bg

Край със свободата, внимавайте какво пишете! Той има стотици милиони, но го тикнаха в затвора за ето този пост във Фейсбук

7 Dni Sofia14.09.20176900
мартин шкерли

Федерален съд в Съединените щати призна за виновен бившият ръководител на фармацевтична компания Мартин Шкрели и го изпрати в затвора, съобщава CNN.

Шкрели, който е известен като „най-мразеният бизнесмен в САЩ“, си навлече проблемите, след като в профила си във „Фейсбук“ обяви, че е готов да плати 5 000 долара на всеки, който успее да вземе кичур от косата на бившата първа дама и бивш кандидат за президентския пост на страната Хилари Клинтън.

Съдия Кийо Мацумото мотивира решението си с това, че Шкрели „е демонстрирал, че представлява реална опасност“, заради което мястото му е в затвора, пише PIК.

Офертата на Шкрели във „Фейсбук“ привлякла вниманието и на спецслужбите на САЩ, занимаващи се с охраната на политически лица.

Самият Шкрели обясни, че постъпката му била „сатира“.

През август Мартин Шкрели би признат за виновен в мошеничество. Той бе обвинен, че откупува стари патенти за лекарства, след което рязко повишава цените на лекарствата.

Действията на Шкрели доведоха до вълна от възмущения в социалните мрежи и протестни акции, а американските медии обявиха Шкрели за „най-мразения бизнесмен в САЩ“.