Първан Симеонов разкри голямата грешка на Борисов от новия му мандат.

Първан Симеонов

Казусът с НДК и с бившия му директор Мирослав Боршош може да се окаже първата грешка на премиера Бойко Борисов в новия мандат. Това каза пред “Фокус” политологът Първан Симеонов. Според него, реакцията по случая е била доста неумела с отстраняването от поста и връщането на Боршош.

„Сега виждаме, че е много лесно този човек да бъде свързан с Борисов. Той даже вече влезе в обяснителен режим, че не се е виждал с него напоследък, защото вече го попитаха: „Ти ли слагаш чадър над него?“. С две думи казано – може от нищо да стане нещо от този скандал с негативен знак не просто за ГЕРБ, но лично за Бойко Борисов.

Спомняте си, че предния път, когато Борисов много се чудеше какво да прави… беше пак кадрови скандал – това беше тежката грешка Кристалина Георгиева срещу Ирина Бокова. Сега разбира се мащабът не е същият, но ако успеят да те свържат с вече обвиняемия Боршош, това някак си не е добра политическа реклама“, коментира Симеонов. Според него, това прилича на един дребен скандал, който обаче може да прерасне в нещо сериозно.

 Първан Симеонов каза още, че политическата цена вероятно няма да бъде толкова висока, защото Мирослав Боршош ще бъде използван като „бушон“, но истината е, че когато стават такива скандали го отнася този, с когото те се свързват. „С други думи – петното ще остане върху управляващите“, каза още Първан Симеонов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *