Невиждан скандал! “Народната” кметица на “Младост” се опита да продаде 10 декара общинска земя

7 Dni Sofia19.07.20177590
Десислава Иванчева

Кметът на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева иска да продаде 10 дка общинска земя само срещу 400 хиляди лева. Това стана ясно от доклад, който самата Десислава Иванчева е внесла до Столичния общински съвет, съобщава “Дарик”.

Заради липси на важни документи обаче, той няма да бъде част от дневния ред на заседанието на СОС на 20 юли. Зам.-председателят на местния парламент, който е и начело на стопанската комисия в СОС, Николай Стойнев определи намеренията на Иванчева като скандални, тъй като вместо да следва предизборните си обещания за запазване на зелените площи в района, тя започна да разпродава терени.

След повече от половин година на поста си като кмет на „Младост”, това е един от първите доклади на Десислава Иванчева, в който обаче са налице редица пропуски. Без представена скица на имотите, без становище на районния главен архитект, предложението на Иванчева е да се продаде общински терен от 10 дка за сумата от 400 хиляди лева. Заради липсите и отсъствието на самата вносителка докладът беше отложен в общинската стопанска комисия.

А според зам.-председателя на местния парламент Николай Стойнев предложението е скандално предвид недоволството на жителите на „Младост”. “Жалко, че кмета на района го нямаше да си защити предложението. То е на една страница. Там е записано, че предлага имот от 10 декара в “Младост 4″ да се продаде за 400 000 лева. Там трябва да търсим терени по какъв начин да се обезщетят собствениците, които имат терени в зелени площи, така че да не се строи. А да се продава терен от 10 декара за 400 000 лева ми се струва скандално”, каза Стойнев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *