Днес се състоя третото издание на “Витоша летен фест”

9bad4f8af96a26cf705ddfa35a9cadf6_600x460

Няколко хиляди софиянци и гости на столицата се събраха в неделната сутрин край хижа Момина скала за третото издание на Витоша летен фест. Спортният празник организира под мотото „Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша” е част от проекта „София – Европейска столица на спорта” и от програмата на Столична община за предоставяне на повече възможности на столичани и гостите на града за активен и здравословен начин на живот.

 

Фестивалът бе открит от Анатоли Илиев, организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, който даде старт на първото състезание – планинското бягане.

 

В него най-бърз бе Шабан Мустафа, преминал 12-километровия маршрут с име „Кумата” за впечатляващите като резултат 46:34 мин. Шампионът в планинските бягания се подхлъзна на камък и леко нарани при падане по средата на трасето, но това не му попречи да финишира пръв, с огромна преднина, коментираха от стандарт нюз.

 

Веднага след бегачите потеглиха участниците в туристическия поход без състезателен характер. По пътеката с име „Обичам Витоша” тръгнаха няколкостотин души, сред които много деца, цели семейства и стари планинари. Те бяха предвождани от легендарния ски-бегач и участник в олимпийски игри от близкото минало Петър Панков.

 

Много емоции предизвика планинското колоездене. Шампион по 20-километровия маршрут с име „Копитото” стана Емил Стойнев, финиширал с изправен на задна гума велосипед за 47:10,4 мин. При жените номер 1 бе Катерина Габровска с време 1.51:36,5 ч.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *