Скандал! Веселин Марешки атакува президента Радев! Искал орден “Стара Планина” за…

Румен Радев Президент (4)

Малкият коалиционен партньор сред управляващите се изложи максимално. Продължават да копаят и нямам представа колко до дъното са стигнали. Това заяви пред сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на „Воля“, депутатът Веселин Марешки.

„Последните случки сред управляващите за пореден път показват, че не трябва да бъдат разрешавани предизборни коалиции – коментира Марешки. – Всяка партия трябва да е със собствена физиономия пред обществото. Коалициите трябва да бъдат забранени и всяка партия да е пред обществото със собственото си лице.

Въпросът около скандалите опира до корупция. Това е първото, срещу което обявихме че ще се борим. Това отвращава и унищожава държавата.

Свидетели сме на грабежа на България и народа със сделката със самолетите. Там са заровени между 6 и 10 млрд. Ще направим всичко по силите си да развалим тази сделка и тези пари да отидат за здравеопазване и образование“.

Веселин Марешки коментира, че през последния политически сезон едно от основните неща, които са се видели, е че в Парламента има една формация, която не е замесена в корупционни сделки и шуробаджанащина. Една формация, която показва чистотата на народния представител и това е „Воля“.

„Ние сме се доказали се в живота още преди да влезем в парламента. Няма какво да доказваме там – отсече Веселин Марешки. – В парламентарната ни група внимателно прегледахме проектозакона за корупцията и той си беше добре. В последния момент се промениха разни точки, като се прокара лобистки текст от хора на ВМРО. Заради това и на есен ще настояваме за проверки за лобизъм на всеки един проект за закон.

Веселин Марешки не пропусна да атакува и президента Румен Радев.

„Защо президента не обели и дума за предложението от страна на Каракачанов за награждаването с орден „Стара планина“ на неговия приятел строителния предприемач Йордан Динев – каза Марешки. –  Той защо не излезе пред обществото?. Има далеч по-достойни българи. Това е орден, който се дава на доказани и достойни българи. Едва ли г-н Динев е най-достойният. Сещам се например за Валентин Златев, който помага много повече. Дарявал е в пъти повече и е помагал на България. Той не се предлага.

Иначе и в последните си изказвания Красимир Каракачанов остава на нивото си на пиянско-хашлашки стил. Заради такива като него, продажбата на хапчета върви добре. Бих му препоръчал да спре алкохола и да спре да се излага пред българския народ.

Ние с такива екземпляри в едно правителство не бихме участвали при никакви условия, така че да са спокойни. Искаме му оставката, тъй като той не е достоен за военен министър. Да е спокоен. Не искаме да им разбием коалицията. Просто искаме да излъчат далеч по-достойни и можещи хора, по-големи професионалисти.

Когато формацията, която в момента управлява, вкарва и законпоректи, които ние подкрепяме, тогава всичко е наред. Тогава нищо не ги притеснява.

Каракачанов предлага да намалим изискванията за психическа устойчивост в армията. Представяте ли си какво би станало, ако вкарваме психически неустойчиви хора в армията? Това са пълни безобразия“.

Веселин Марешки си пожела на есен някои хора в Парламента да си вземат поука и да се оправят нещата.