Горещо! Цветан Цветанов проговори за коалицията и нейната стабилност!

Цветан Цветанов (6)

“Имахме среща с Обединените патриоти, за да изчистим тези недоразумения. Уверявам ви, че правителството е стабилно, имаме добра комуникация и нямаме никакво разминаване в коалиционната програма. Днес продължават срещите с колегите в 11:00 часа”. Това заяви пред Би Ти Ви Цветан Цветанов по повод раздорите в коалицията и скандалите между лидера на Атака Волен Сидеров и вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви категорично, че още преди да излезе указа на президента за ветото на поправките в Закона за приватизацията, от управляващата партия вече са имали готови предложения за промени, за да няма никакви съмнения в лобизъм.

По думите на Цветанов в поправките не е имало никакъв лобизъм и защита на определени икономически кръгове, а подкрепата на ветото на президента е, за да се затвори темата за лобизъм. На въпрос, че подкрепата на ветото е безпрецедентно, зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че не трябва винаги да се търси скандал между парламента и президентската институция.

За протестите обаче Цветанов не спести на Румен Радев и социалистите обвиненията, че подклаждат недоволство у хората, за да влязат в управлението на държавата през задния вход със служебно правителство, а не през парадния с избори. “БСП и президента на БСП са едно цяло”, заяви Цветанов във Велико Търново.

За големия въпрос кой е направил Валери Симеонов вицепремиер, Цветанов заяви, че решението е общо когато се е сформирал кабинета и никой не може да каже, кой кого е назначил, защото избирателите са тези, които са определили управляващата коалиция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *