Признание! Джокович с много силни думи за Гришо: Димитров е способен да победи абсолютно всеки тук…

Григор Димитров (12)

Новак Джокович посочи Григор Димитров като един от тенисистите, които могат да спечелят Уимбълдън. Според сърбина, ако първата ни ракета играе на познатото си ниво, той е способен да поб­еди абсолютно всеки от Тура и да ликува с трофея на „Ол Инглънд Клъб“.

„Ако трябва да посоча фаворити, то няма да сло­жа себе си в тази компания. Определено не съм сред те­зи, които да бъдат основни претенденти. Това, което искам да постигна на Уим­бълдьн, е да играя със само­чувствие и спокойствие, а ще видим докъде ще стиг­на. За да изброя някои име­на, то ще започна с това на Надал. Той може и да има проблеми в последни­те години на този турнир, но го е печелил и е играл ня­колко финала, така че вина­ги е сред фаворитите. Раз­бира се, Роджьр е очевиден избор.

Димитров, ако играе на онова високо ниво, на ко­ето може, действително е способен да победи абсо­лютно всеки на тази на­стилка. Освен това тук са още Куери и Чилич, така че ще бъде интересно“, заяви Джокович.

Новак (№22) ще се изпра­ви именно срещу хървати­на в спор за трофея в Куинс (1 983 595 евро). Двамата достигнаха до финала на надпреварата, след като елиминираха съответно Жереми Шарди (№61) и Ник Кириос (№21). Сърбинът се наложи със 7:6(5), 6:4 над французина и показа, че неслучайно отнесе Григор във втория кръг, когато му да­де само 5 гейма, Чилич пък от своя страна взе два тайбрека срещу австрали­еца за 7:6(3), 7:6(4). По този начин той ще изпревари именно Димитров в рангли­стата на АТР от понедел­ник, като ще си върне пе­тата позиция. Новина, коя­то може да окаже влияние и върху определянето на поставените за Уимбълдън, пише „Тема Спорт“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.