Бивши служители разкриват схемите за прикриване на лекарски грешки! Случвало се е да връщат пострадали защото нямат 20 лева!

болница

Бивши служители на „Медицински одит“ разказват за схеми за прикриване на лекарски пропуски в Агенция „Медицински одит“, предаде Нова.

„Казва се примерно, че е починал пациентът, но той е починал вкъщи, а не в лечебното заведение. И събитията, които са се случили в хода на лечението, не са в пряка връзка със смъртта, настъпила на следващия ден. А това не е било така. Това е внушение, това е политика на ръководството“, разказа служител на „Медицински одит“, който отказа да покаже лицето си с аргумента, че се притеснява да не изгуби работата си.

„Искам истината да излезе. Знам, че близките на тези пациенти страдат“, каза той.

„Една жена беше подала жалба, в която твърдеше, че синът й отишъл в спешното отделение със счупен пръст. Момчето е било върнато, тъй като е трябвало да заплати 20 лева. Жената отива, плаща, но пуска жалба до нас. Златица (Петрова, по това време – шеф на агенцията) ме извика в кабинета си, за да ми каже, че той бил върнал 20-те лева и било маловажно. Не говорим за това дали е върнал 20 лева или не, а за това, че при тях е масова практика човек да отиде в спешното и да трябва да си плати 20 лева“, разказа бивша служителка на агенцията.