Ужас! Безследно изчезнаха записите от камерите, където почина малката Вивиан! Защо крият причината за смъртта й

waterslide-398249__340

Няма запис от видеокамерите какво се е случило и защо почина инцидентно малката Вивиан в аквапарка на турски хотел по време на почивката си, предаде Блиц.

Детето почина, след като се спусна по пързалката и след като казва на баща си, че дете го е ритнало в корема и много го боли. Родителите поискаха още в същия ден да видят какво се е случило, за да разберат истината за смъртта на дъщеря си, но от хотела не са им дали записа.

Случаят бе поет от българското външно министерство, което изпрати българския консул Момчил Русинов на място в град Дидим, за да изясни на място обстоятелствата. Консулът е посетил хотела и полицията, но от там са му казали, че точно мястото, където е станал инцидентът – басейнът, е „сляпа точка” и няма да предадат видеозаписа, пише Флагман.

Така подозренията на семейството, което търси справедливост, че записът ще изчезне, се оказаха верни. Вивиан Вачева беше едва на 7 г., а родителите й са Тони Вачева и известнитт български тенор Веселин Вачев. Семейството обвинява хотела и че аквапаркът не е обезопасен, тъй като не е имало човек, който да спуска и посреща децата в басейна и така те са се блъскали.

От действията на българския консул, който е посетил и полицията, става ясно, че семейството е било накарано да подпише и документ, че няма да подават жалба по случая с дъщеря им. Били снети показния след инцидента, в присъствието на преводач, осигурен от г-жа Вачева.

Семейството е много изненадано, защото няма как да осигури преводач, тъй като е в болницата, докато се опитват да спасята дъщеря им. Оказва се, че в документа бащата е декларирал, че не иска никой да е отговорен по случая и няма намерение да подава жалба или дело.

Портоколът е подписан от бащата, преводача Михайлова и адвокат. Все пак в него съществува и условие, че показанията могат да бъдат променени, при условие че решат заради емоционалния шок. Бащата си спомня за показанията, но сподели, че е странно да подписва такъв документ, тъй като Вивиан е била жива тогава, когато са давали тези показания. Документите бяха преведени едва в България, тъй като в шока родителите са подписвали всякакви документи на турски език.

Разследването продължава, като се установява защо и дали е бил обезопасен аквапаркът и басейнът и дали е имало занижен контрол. Семейството търси турски адвокат, който води делото им в съседната държава.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.