Извънредно! ПЕС притиска Нинова да приеме Истанбулската конвенция! Лидерката готова да хвърли оставка!

Корнелия Нинова (5)

Жестоки драми се разиграват в редиците на БСП. Соцлидерката Корнелия Нинова заявила пред пленума, че от ПЕС й изпращат специална делегация, която да убеждава червените да си променят мнението по повод „Истанбулската конвенция“, предаде ПИК.

Оказва се, че от европейското семейство на БСП са твърдо решени, че спорната конвенция трябва да мине и единствено упорството на Нинова пречело това да се случи. Нещата обаче не били съвсем така, тъй като и самите социалисти не приемали конвенцията, станала повод у нас да се повдигне темата за „трети пол“ и евентуалното разрешаване на гей бракове, нещо което противоречи напълно с политиката на партията.

В отговор на настояването от страна на европриятелите на червените, Корнелия Нинова заявила по време на пленума, че ако нейните колеги от БСП си променят решението и склонят да приемат „Истанбулската конвенция“ – тя на мига си подава оставката.

Това разбунило духовете между социалистите. Някой видели възможност да детронират лидерката, независимо че не са съгласти със спорните текстове от конвенцията, други пък заявили, че категорично няма да приемат напускането й от лидерския пост, нито ще сведат глави пред ПЕС по тази тема.

Източник: ПИК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории