Имаха късмет, че така се развиха нещата с избягалия затворник Владимир Пелов! Коментира бившият директор Кирил Радев

653644__340

„Полицаите имат късмет, че така се развиха нещата с избягалия затворник Владимир Пелов. А този случай показва какво е състоянието на МВР в момента”. Това каза в ефира на НОВА бившият директор на НСБОП ген. Кирил Радев.

Според него фактът, че убитият рецидивист и избягалия от затвора, заедно с него – Радослав Колев, не са открити заради липса на информация, на координация между службите, на техника и на професионалисти.„Общественото доверие към полицията е на нулата, да не кажа – и отрицателно”, коментира ген. Радев.

Според бившия директор на СДВР Валери Йорданов пропуските в разследването и издирването на Пелов и Колев се дължат не само на субективни грешки, „макар че ще се намери някой, който да бъде наказан”. „Хората, които са прикривали бегълците, са се страхували, че ако ги издадат, веднага ще се разбере кои са информаторите”, каза още Йорданов.

Той изрази мнение, че предварително направеният по случая анализ не е бил достатъчно добър, след като рецидивистите не са били открити дори в родния си град, където са се укривали

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории