Левски започва подготовка на старта на Мондиала. Делио Роси държи тези трима играчи да са на „Герена“ за първата тренировка

Делио Роси

Треньорът на Левски Делио Роси отпусна сравнително дълга почивка на футболистите. Сините ще зареждат батериите до 13 юни, сряда. Ден по-късно (14 юни) играчите ще трябва да се явят на първо занимание на „Герена“. Тоест те ще започнат подготовка в деня, в който се открива световното първенство в Русия. Логично, на заниманието няма да присъства исландският защитник Холмар Ейолфсон. Той е част от селекцията на Исландия. Викингите са в група на мондиала с Аржентина, Хърватска и Нигерия.

Както е известно, Левски ще води подготовка само в България. Сините ще проведат лагер в Правец. Там ще изиграят и повечето контроли.

Времето за стягане на редиците и отиграване на тактически замисли за старта на Лига Европа е малко. Сините се пускат в първия кръг на надпреварата, мачовете от който са на 12 и 19 юли – тоест първата среща е по-малко от месец след сбора. За целта Делио Роси иска от ръководството селекцията да бъде завършена до 14 юни. Той държи да бъдат привлечени вратар, защитник и нападател. Повечето родни отбори ще започнат по-рано подготовка от Левски. За сравнение – Лудогорец се събира за тренировки в понеделник, 4 юни. Трябва обаче да се отчете, че орлите рано-рано си осигуриха титлата и основните им играчи бяха пуснати в почивка на 13 май. Сините пък бяха на мускули до 24 май, вечерта – тогава те играха бараж за Лига Европа срещу Черно море, който спечелиха с 4:1.

От клуба все още не са постигнали договорка с Васил Панайотов. Договорът на играча изтича и той още не е подновен. В понеделник полузащитникът води разговори с шефовете, но така и не получи конкретна оферта.

„Teма спорт“