МВР реши да накаже 8 граничари заради пропуска на летище „София“, но……

летище

Месеци след като беше установено, че има пропуск в граничния режим на летището в София, все още в МВР не са решили какво наказание да наложат на провинилите се служители. До момента две различни служби са направили проверка по случая, при който над 40 души от полет от Париж до София бяха допуснати да преминат без задължителните гранична и паспортна проверка.

Изводът от двете проверки за вида наказание бил различен и това е причината за поредно отлагане на финалното решение за санкциите, обясни вътрешният министър Валентин Радев на редовния месечен брифинг на МВР. Той само посочи, че наказаните ще бъдат осем. Причината за това да бъдат допуснати пътници е неспазване на правилата и небрежност, но не е било умишлено, посочи той.

Както е известно, случаят e от края на март.

Веднага след като стана известен пропускът на летище София, се разбра, че 13 граничари са отстранени, а обясненията им за случая бяха, че някои от тях са се намирали пред сградата на терминала, едни са заявили, че са отишли да ядат, други – до тоалетната, а трети, че са пушели. А министърът обяви срок – 27 април, за приключване на проверките по случая.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории