Нов скандал около обвинения в изнудване бизнесмен Росен Карадашки! Днес адвокатът на обвиняемия отказа коментар по случая, вижте защо…

justitia-2597016__340
Темида

Обвиненият в изнудване бизнесмен Росен Карадашки остава в ареста. Той бе обвинен в изнудване на Константин Генчев, с когото е бил съдружник във фалиралата през 2016г. мебелна къща „Арон”, предаде Блиц.

Карадашки е обвинен, че е изнудвал Генчев за сумата от 20 000 лева. В противен случай щял да разпространи направен от него запис на среща, на която е трябвало да разделят активите на мебелната къща.  Днес адвокатът на обвиняемия отказа коментар по случая. На 3 май от Софийската районна прокуратура издават постановление за задържането на бизнесмена за срок от 72 часа. На 17-ти май Карадашки сам се явява при разследващите, където е задържан.

Градският съд е втора инстанция, която оставя обвиняемия в ареста с мотива, че може да извърши друго престъпление.  Казусът започва през 2016г., когато, по думите на Генчев, бащата на Росен – Стоян е сключвал умишлено неизгодни за „Арон-груп” сделки, с фирми, свързани със сина му Росен.

По този начин „Арон-груп” е задлъжняла с над 1,7 милиона евро на Карадашки младши. В последствие Стоян Карадашки се е оттеглил от управата на фирмата и е оставил своя дял на дъщеря си Рая. Според Генчев, Карадашка е приемала еднолично поканите от ЧСИ за доброволно изпълнение във връзка с дължимите суми към нейния брат и не е уведомила дружеството за действията си.

Това е довело до изпускане на двуседмичния срок, в който от фирмата са имали възможност да обжалват  и е бил наложен запор на имуществото на „Арон-груп”. Впоследствие част от имотите на мебелната къща са разпродадени от ЧСИ с цел покриване на натрупаните дългове. Фамилия Карадашки и Констанин Генчев продължават да водят граждански дела за разделяне на имуществото на фалиралата „Арон-груп”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.