Какво се случи с българина загинал в Невада и как се стигна до инцидента! Имал ли е шанс да оцелее? Нови разкрития (СНИМКИ!)

1527150630-bbb

Млад българин, който доскоро живеел в Чикаго, почина след трагичен инцидент в Сиера Невада. Както БЛИЦ писа 29-годишният Антон Доков е паднал при изкачване в Sequoia National Park в Сиера Невада миналата неделя, но спасителите успели да се доберат до тялото му чак във вторник заради мъглата и опасния терен – лед и сняг по стръмния връх, предаде Блиц.

Според разследващите българинът се подхлъзнал именно на лед, докато катерил известния склон Watchtower над долината Токопа в опит да стигне Pearl Lake, пише bg-voice.com. Антон Доков е паднал от 900 метра в пропаст и не е имал шанс да оцелее. Инцидентът става седмица преди българинът да навърши 30 години – той е роден на 21 май, разказа пред BG VOICE майка му Михаела Йорданова.

„Той беше мечтател, но поемаше рискове, особено през последните години“, споделя Михаела. Майката го описва като изключителен син, който я е подкрепял по всякакъв начин в трудния имигрантски живот – с любов и финансово. Двамата напускат България, когато Антон е на 11 години, и се местят да живеят в Монреал, Канада. От 2008 година живеят в чикагското предградие Евенстън. Антон завършва бакалавър по финанси в Loyola University, а после магистратура Northwestern и специализация в Harvard Extension School.

Последно в Чикаго той работи в една от големите фармацевтични компании AbbVie. Но решава да напусне и да се премести в Сан Диего, за да е с приятелката си, която продължава да учи там докторантура. „Тони не беше като нас. Не искаше да работи корпоративна работа за 10 дни в годината ваканция. За него това не беше щастие и напусна добре платената си работа“, разказва майка му Михаела.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.