Медиците от Ловеч си искат заплатите! Обещанието да затворят главния път София-Варна в района на пътен възел Абланица беше изпълнено!

31960069_1926576747353452_7986649806133002240_n

Медици и жители на Ловеч излязоха на пореден протест заради неясното бъдеще на местната болница и опасността тя да бъде затворена заради тежкото финансово състояние и продължаващото напускане на специалисти, предаде БНР.

В 17.00 часа   –  както бяха планирали, протестиращите блокираха движението по главния път София-Варна в района на пътен възел Абланица. Вече се образува дори и колона от автомобили и в двете посоки.

Близо 200 са протестиращите  – сред тях са и лекари, и жители на Ловеч. Те продължават да настояват премиерът Бойко Борисов да дойде в Ловеч и да обсъди на „кръгла маса“ с медиците, с жителите на града и с общинските съветници оздравителен план, който да спаси Ловешката болница.

Протестиращите настояват също и прокуратурата най-сетне да осветли договорите, които са довели болницата до това състояние, както и да се търси отговорност от виновните за тежката финансова криза в здравното заведение.

Демонстрантите са разпънали огромен транспарант на главния път София-Варна, на който пише: „Спасете болницата в Ловеч, не ни обричайте на смърт!“.