„Синя“ мъка! Славия триумфира с Купата, Георги Петков се превърна в герой за белите

Славия-Левски-Финал-Купа-България-39-1280x1009

Славия е новият носител на Купата на България. Белите спечелиха трофея, след като се наложиха над Левски след изпълнение на дузпи. В герой за тима на Златомир Загорчич се превърна вратарят Георги Петков, който спаси два удара от бялата точка на сините. Редовното време завърши 0:0, след като „сините“ пропиляха множество положения, включително и дузпа в 12-ата минута след удар на Жорди Гомес, която беше спасена от Георги Петков. Именно вратарят е основната причина срещата да бъде в продължение, тъй като в 88-ата минута изби удар на Обертан в гредата.

Двубоят на стадион „Васил Левски“ започна равностойно, но в 10-ата минута Никола Попов отсъди дузпа за „сините“ за игра с ръка на Владислав Узунов. Зад топката застана Гомез, който стреля вдясно, но Петков с отличен рефлекс изби. В следващата атака испанецът се размина с топката фронтално срещу вратата, след което Паулиньо стреля слабо от 10 метра и Петков спаси.

В 23-ата минута Митрев изби центриране на Галин Иванов, като се сблъска с Чунчуков и трябваше лекарските екипи да влизат на терена.Малко след това Андреа Христов повали Обертан, който се откъсна по дясното крило, но реферът показа само жълт картон на бранителя.
До края на първата част нямаше кой знае какви положения и логично двата отбора се оттеглиха на полувремето при резултат 0:0.

След почивката мачът стана по-бавен, а играчите на двата отбора залагаха предимно на силовите единоборства. В 50-ата минута Обертан нахлу отдясно, като извади осто топката, но нито един негов съотборник не успя да засече коженото кълбо в празната врата. Чак в 77-ата минута нападателят на Левски Серджиу Буш се събуди и създаде чисто голово положение. Той се откъсна от защитата, спря хубаво топката, финтира бранител, но стреля високо над гредата. В 80-ата минута бомбен шут на Обертан от над 22 метра беше избит в корнер със сетни усилия от Петков. След центрирането от ъглов удар Тиам отново пропусна с глава, като този път прати топката над вратата.

В 87-ата минута Чунчуков легна на земята, тъй като нямаше сили, но „сините“ продължиха да играят. Атаката завърши с нов силен удар на Обертан, който от добра позиция стреля, вратарят обаче изби в лявата греда, като отново спаси вратата си.

И в продълженията „сините“ търсеха гола, докато „белите“ се защитаваха. Антонио Вутов смени Буш в 97-ата минута, а Петков отново беше блестящ в 104-ата минута, когато плонжира и изби удар на Тиам.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.