Горещо! Проговори собственичката на изгорелия склад в „Красна поляна“: Пожара е умишлен, вътре имаше стока за…

аванти1

В склада имаше стока стока за 3 900 000 лв. Това разказа в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия собственичката на скалада, който горя тази нощ в столичния квартал „Красна поляна“, Татяна Попова.

 „Доколкото знам от СОТ е имало пет аларми, като тепърва ще изясняваме как са реагирали – коментира попова. – За момента смятам, че пожарът наистина е умишлен. Най-малкото конкуренция. За мен е дело на конкурентна фирма. На практика абсолютно всичко изгоря. Много е шокиращо. До 04:00 часа бях на място. Подпалено е от всички страни. Като видях пламъците как се движеха на самия обект, наистина бях ужасена. Охраната каза, че са видели да излизат пламъци и са се обадили на пожарната веднага.

Стоката е застрахована и тя е за 2 200 000 лв. Имам кредитна линия. Вътре в склада оборудването обаче не е застраховано, така че застраховката няма как да покрие щетите.

Не съм имала подозрения, че такова нещо може да се случи. Преди две години обаче някой ми бе казал, че ще хвърли бомба в магазина в „Красно село“. От пет години държим складовете. Преди Нова година бяха заредени и повече. Чистачката, която са извели, не е видяла нищо.

В шок сме. Получих страшно много СМС-и през ноща за подкрепа, включително и банката, която ме обслужва. Благодаря им.

„Пожарът не беше много лесен – заяви комисар Гетов от Пожарната охрана. – Първото обаждане е получено снощи в 20:00 часа. Веднага, след като е било забелязано горене, сигналът е подаден. Реагирали сме своевременно.

В рамките на третата минута първият автомобил е бил на място. Изпратени са шест екипа. На място са реагирали 16 екипа на Столична дирекция. Аварийното звено на Столична община ни помогна.

Става дума за складове на хранителна фирма в рамките на 2 декара и половина.

Хубаво е, че успяхме да ограничим прехвърлянето на горенето и продуктите на горене към съседната АГ-болница и съседните сгради.

Няма пострадали хора. Един служител на Столична дирекция „Защита на населението“ е леко пострадал. Получил е помощ и се е върнал да участва в гасенето.

Искам да успокоя гражданите на „Овча купел“, че на място е монтирана лаборатория и няма опасност за гражданите“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.