Само в 7DniSofia.bg

Въоръжени екипи на МВР ще охраняват военният парад на 6-и май в София! Мерките на полицията имат за цел предпазване на хората и участниците в проявата от тероризъм!

fa95e4aa923d4cdde8ae03c6efee2043

Тежка техника на жандармерията и въоръжени екипи на МВР ще охраняват военният парад на 6-и май в София, предаде БНР.

Мерките на полицията имат за цел предпазване на хората и участниците в проявата от тероризъм. Комисар Борислав Муеров от СДВР обясни повече за действията на вътрешното министерство:

„Всички улички, които са към самото президентство и прилежащата територия, ще бъдат тампонирани с механизирана техника във връзка с обезпечаването и спокойствието на гражданите по линия на терора. Всички екипи, които са срещу активен стрелец, ще патрулират на уязвимите места в столицата, а те са Централна гара, автогари и местата, където има организирани такива културно-масови мероприятия“.
Засилено е полицейско присъствие по изходите на София заради интензивното движение преди празничните дни. И на 7-и май екипи на Пътна полиция ще подпомагат движението. Комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ-София, каза:
„Както винаги, обичайно най-натоварено е „Цариградско шосе“. На изхода на „Цариградско шосе“, на ул. „Павел Красов“, ще имаме полицейски екипи, които ще следят и евентуално ако се наложи, ще преминат към ръчно регулиране на светофарните уредби.
Засега сме направили така, че да удължим времето за изход и само в краен случай ще влизат и ще регулират, ако се наложи и ако видят, че движението е малко по-натоварено – на „Цариградското шосе“, на стария път за Владая, на Южната дъга, магистрала „Люлин“, на Северната тангента“.