Герджиков попиля корумпираната Иванчева и подплашения Клисуров! Ето как и кога може да бъда отстранена…

Елен Герджиков

Казусът с оставката на и.д. Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет“ не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед, обясни пред БНТ Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Той каза, че според него и.д. кмет на „Младост“ Владимир Клисуров трябва да подаде оставка „пред човека, пред институцията, която го е избрала“.

„Когато е станал част от екипа на г-жа Иванчева, той не е избиран от Столичния общински съвет. Той трябва там да подаде оставка, защото неговият работодател е г-жа Иванчева“, коментира Герджиков.

Само българският съд може да отстрани Иванчева от длъжност със свое решение, обясни още Герджиков и поясни: „Това не се е случило, което означава, че тя е действащ кмет и има всички правомощия. Освен това съвсем официално в официално заявление до кмета на Столична община тя уведоми, каквато е и процедурата, че излиза в отпуск – платен, и в същото уведомление посочва за свой заместник г-н Клисуров“.

Герджиков подчерта, че в случая Клисуров или трябва да изпълнява функциите на кмет, или „да се разбере със своя работодател“. Да влезе в контакт с нея, да се разберат какви са възможностите, коментира той. По случая „Иванчева“ Герджиков коментира още, че е рано за основни изводи, органите трябва да си свършат работата и съдът да се произнесе. Елен Герджиков обясни, че ако се докажат обвиненията срещу Иванчева, това ще бъде безпрецедентен случай в най-новата българска политическа история.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории