Не ви ли е срам? Двама от Реформаторския блок ще водят Фандъкова на гей-парада

7 Dni Sofia08.06.2017
Йорданка Фандъкова (2)
Политическите групи на „БСП-Лява България“ и „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет (СОС) не подкрепят гей парада, който ще се състои на 10 юни.
Всеки има право да има поведение и влечения, такива, каквито неговата личност предполага, но смятаме, че подобни прояви преди всичко имат други цели и нарушават правата на хората, която нямат подобна ориентация и не изповядват подобни ценности, коментира Милка Христова от БСП.
Подобна проява е демонстрация, която е излишна и е вид конфронтация. Не натрапвам на никого своята хетеросексуалност, не би трябвало и хората с друга ориентация да го правят, коментира Христова.
От „Патриоти за София“ също се обявиха против гейпарада. Карлос Контрера изтъкна като основен аргумент политическата провокация, която цели парадът, срещу ценности и институции.
„През последните седмици бяха ясно обявени истинските цели на парада – преразглеждане на семейния кодекс с цел въвеждане на института на гейбраковете и възможността за осиновяване на деца от гей двойки. Идеята на тези паради е точно легитимиране на подобна политика“, коментира той.
„За „Патриоти за София“ основният проблем е политически, обясни съветникът. И той се корени в това, че политическите партии отказват да вземат ясно и окончателно решение подкрепят ли този парад или не. Ние, патриотите, казваме ясно и публично – не го подкрепяме“, декларира председателят на „Патриоти за София“ от трибуната в Столичния общински съвет. Според него мълчанието по темата е вредно и опасно и за обществото, и за институцията, която представляват съветниците. Мълчанието може да бъде тълкувано и като съгласие, но аз съм скептичен, че Вие се наслаждавате на шестващия ексхибиционизъм на „София прайд“, допълни Контрера.
Общинските съветници Марта Георгиева и Иво Божков от Реформаторския блок се обявиха в подкрепа на парада и дори настояха кметът на София Фандъкова да присъства на проявата“. „Най-добронамерено се обръщам към вас с призив да се присъедините към „София Прайд“ в десетото му юбилейно издание“, заяви Георгиева в Общинския съвет.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории