Време е за битката за Първа Лига: Царско село и Ботев Вр ще се борят за първото място

49T4605-160x160

Царско село приема днес Ботев Вр в мача, който до голяма степен може да реши интригата в битката за първото място и директната промоция в елита. Столичани са лидери на 4 точки пред врачани, които през уикенда отстъпиха второто място на Локомотив София. Червено-черните записаха трети пореден успех и са вече само на 3 точки зад царете и на 1 пред Ботев Враца.

При победа на водения от Веселин Великов тим днес първото място може да се смята за капарирано, защото 6 кръга преди края Царско село ще има аванс от 6 точки. На тях обаче ще им предстоят още две тежки домакинства с конкуренти за промоция – Монтана (26 кръг) и Локо Сф (28 кръг). С това се изчерпва и трудността в програмата до края на сезона. Така че всичко е в
ръцете на водения от Великов отбор, който зависи единствено и само от себе си.

В предишния 23-и кръг Царско село записа първа загуба през пролетта – 2:3 от дубъла на Лудогорец в Разград, и днес ще видим дали това е разколебало тима. Великов има опит в битката за елита, след като преди 2 години вкара Дунав Русе. Сега обаче тя ще е много по-ожесточена. Ако Ботев Враца измъкне нещо от визитата в столицата днес, то тогава ни чака истински трилър, който завършва с директен мач между водения от Сашо Ангелов отбор и комшиите от Монтана. Иначе психологическата война между врачани и царете започна още преди Великден, когато домакините обявиха, че вдигат цените на билетите за домакинствата си на 20 лева. От Ботев отвърнаха, че ще пуснат свободен вход за феновете на Царско село. От столицата веднага последва реконтра, като спокойно заявиха, че догодина няма да са в същата дивизия със съперника.

Най-трудна изглежда задачата за Монтана, който изостава на 7 точки от върха и вече изчерпа лимита си от грешки. Воденият
от Ферарио Спасов тим обаче има сравнително лесна програма, като освен гостуването на Царско село го очаква само още един по-здрав сблъсък – визита на Ботев Враца в последния кръг. Мач, който може да се окаже решителен за баражите. Като изключим лидера, и трите други претендента играят с Ботев Гълъбово, който може да се превърне в арбитър на битките.

От засада ще дебне Локомотив София. Столичани се съвзеха след домакинската издънка срещу Струмска слава и записаха три поредни победи. Програмата на железничарите на пръв поглед не крие много подводни камъни, като решителен се очаква да е директният мач с Царско село на 7 май (понеделник).
Картите вече са раздадени, остава да видим кой държи козовете и у кой са джокерите в най-жестоката битка за елита.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.