Само в 7DniSofia.bg

„Kinder+ Sport“ зарадва децата в Пловдив

untitled

От петък до неделя на кортовете на ТК “Локо 98“ в Пловдив се проведе първият турнир за годината от веригата „Kinder+ Sport“ в България. Надпреварата беше за деца до 9 и 10 годишна възраст. За втора поредна година България организира турнири от тази верига.
При момчетата до 9 год. първото място спечели Калоян Шиков ТК „Ямбол 2005“, гр.Ямбол. Във финалната среща Шиков победи с 4:2 Владимир Цонков ТК „1882“, гр.София. На трето място се класира Симеон Гендов ТК „Албена“, гр.Пловдив, а на четвърто Емил Бимбашиев ТК „Смолян 2013“.

При момичетата до 9 години първа завърши Елеонора Тонева ТК „15:40“, гр.София. Във финала Тонева победи с 4:0 Михаела Бобева ТК „Авеню“, гр.Бургас. На трето място се класира Андрея Глушкова ТК „Дема“, гр.София, а на четвърто Хермина Янакиева ТК „1882“, гр.София.

При момчетата до 10 години с първото място триумфира Николай Бунчев ТК „Бароко Спорт“, гр.София. Във финала бунчев се наложи с 4:1 над Виктор Иванов ТК „Хасково“. Трети е Георги Камов ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора, а четвърти Светлозар Цветков ТК „Албена“, гр.Пловдив.

При момичетата до 10 години първото място спечели Силвия Стайкова ТК „Роза“, гр.Казанлък. Стайкова победи във финала с 4:2 Айшенгюл Джемал от ТК „Хасково 2015“. На трето място се класира Мария Маргаритова ТК „Хасково 2015“, а на четвърто Ива Иванова ТК „Университетски клуб Академик“, гр.Благоевград.

За втора поредна година България е домакин на турнири от веригата „Kinder+ Sport“.

В рамките на пет турнира от март до август във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. българските деца ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите на България за международните финали. Там участие ще вземат и националните шампиони по проекта от Австрия, Германия, Унгария, Израел, Малта, Люксембург, Полша, Монако, Ирландия, Италия и Франция.

Финалният международен турнир ще се проведе между 10-ти и 14-ти октомври в академията на Патрик Муратоглу в Ница, Франция.

През 2018 г. по проекта у нас ще се проведат пет турнира както следва :
5-8 май – к.к. Албена за всички възрастови групи
25-28 май – к.к. Санта Марина, Созопол за всички възрастови групи
26-28 юни – ТК „15:40“ за всички възрастови групи
31 юли – 2 август – ТК „Диана“ за всички възрастови групи

Като последният от тях ще бъде Мастърс-турнир.

Класираните състезатели на 1 (първо) място в крайната ранглиста на програмата, която ще излезе след 3 август, ще получат възможността да участват на финалния световен турнир между 10 и 14 октомври на кортовете на академията на Патрик Муратоглу в Ница. Разходите по участието на финалния световен турнир на шампионите до 9,10,11 и 12 г. се поемат от БФТенис.
Всеки турнир ще е от максимум 32-ма състезатели. При повече от 32-ма желаещи да участват в конкретна възрастова група ще бъдат организирани квалификационни мачове за 4 места в деня преди началото на основния турнир.

Следвайки международните правила на програмата в него не се допускат национални състезатели. За нашата страна няма да имат право да участват:
– Състезателите, които са част от националните отбори на България до 12 г. за Европейските зимни и летни купи до 12 г. през 2018 г.
– Състезателите, които участват в програмата 3Т до 12 г. през 2018 г. – А и Б отбор
– Състезателите, приети за участие в „Smrikve Bowl 2018“

В турнирите нямат право да участват чужди граждани.
На турнир 2 във възрастите до 9 и 10 г. първи критерий за поставяне и приемане ще е актуалната ранглиста за Киндер+. Втори критерий ще бъде националната ранглиста до 12 г., а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.
За възрастите до 11 и 12 г. първи критерий за поставяне и приемане ще националната ранглиста до 12 г., втори критерий ще бъде актуалната ранглиста за Киндер+, а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.
На турнир 3,4 и 5 във всички възрастови групи първи критерий за поставяне и приемане ще е актуалната ранглиста за Киндер+. Втори критерий ще бъде националната ранглиста до 12 г., а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.

Турнирите по програмата Киндер+ не носят точки за националната ранглиста до 12 г.
„Киндер+ Спорт“ e международна социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.

През миналата година родните таланти се представиха изключително силно на финалите в Италия. Ева Бусаад ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора спечели титлата при момичетата до 12 годишна възраст.

BGTENNIS.BG