Ексклузивно! Министър Красимир Вълчев разкри какво трябва да се случи с българското образование!

Красимир Вълчев

Ударът ще бъде еднократен и ще си намери разум. Това е реакция на атаката с химическо оръжие, която всички осъдиха.

Така образователният министър Красимир Вълчев коментира горещата тема с ударите на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия в ефира на предаването ”Беновска пита” по Канал 3 и продължи с коментар по актуалните теми в образованието.

”Родителите и учители са партньори в най-голямата си мисия да образоват децата. Ние като министерство не можем да ги накараме да са партньори, но можем да ги провокираме. Тези които работят добре с родителите са тези които постигат по добри резултати”, каза той.

”Това, което беше изпратено до образователните институции беше една анкета. В нея нямаше въпроси от идеологията на третия пол. Не видяхме притеснения, но трябва да бъдем предпазливи. Нямаме нещо притеснително в анкетата, но това беше едно лампичка”, заяви образователният министър, коментирайки темата с раздаваните анкети в училищата.

„Професионалното образование трябва да бъде максимално отворено към действителността”, заяви Вълчев.

”По отношение на тежестта на ученическите раници ще подпомогнем на училищата за шкафчетата. Искаме и повече децата да посещава музеи и археологически обекти”, каза още той.

”Създадоха се 14 частни висши училища, а държавните се разраснаха профилно.  обаче загуби своето селиктиране, загуби се с връзката с пазара на труда.  Предложили сме дискусия акредитация, която да каже кое училище учи по-добре от друго. Другото е управлението на висшите училища, трябва да са по-реактивни.Трябва да се дигитализира образованието”, категоричен бе Вълчев.

”Решено е, че частните училища и детски градини имат право на държавно финансиране, но при еднакви условия и така 14 от 198  учебни заведения са кандидатствали”, обясни той.

”Всяка година има преписване на матурите. Миналата година с разделянето на модули намаля преписването, но него винаги ще го има”, заключи той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории